Výrobky soutěžících barmanů a baristů lahodily oku i chuti
Z nejrůznějších koutů Česka se do Kroměříže sjeli nadějní mladí barmani, aby své znalosti a zručnost předvedli v rámci Kroměřížské koktejlové soutěže. Tu pořádala letos již pošestnácté místní hotelová škola ve spolupráci s Českou barmanskou asociací.
Klání se netýkala pouze míchání nápojů, ale o ceny, tituly a prestiž se tu utkali také baristé, mistři v oboru přípravy kávy. Soutěžilo se v kategoriích Junior Cocktail Competition, Junior Mistr Kávy a Junior Flair Competition.
V první z kategorií připravovali soutěžící v šestiminutovém časovém limitu long drink, jehož základní povinnou složkou byl gin Beefeater. Stejný základ měl i Fancy Cocktail, který připravovali barmani v kategorii Junior Flair Competition. V soutěži o titul Junior Mistr Kávy pak baristé připravovali ze surovin pouze povolených značek espresso, cappuccino a volný nápoj.
Soutěž tradičně hostil společenský sál Střední školy Hotelové a služeb Kroměříž v prostorách domova mládeže v Pavlákově ulici.